Kako ublažiti predmenstrualni sindrom?

Dvije trećine žena osjeća neugodne bolove čak i do dva tjedna prije početka mensturacije. Srećom, postoje načini kako te bolove ublažiti.

Ono što treba znati je da svaka žena drugačije reagira na metode i načine ublažavanja bolova, stoga je potrebno vrijeme dok ne vidite koja je za vas najučinkovitija.

Prvi savjet je da pijete puno vode i mlijeka. Ako ste dehidrirali, vaše će tijelo zadržavati preostalu tekućinu, a to će samo pogoršati nadutost. Kalcij iz mlijeka, prema novim znanstvenim istraživanjima, kod 50% žena smanjuje bol uzrokovanu PMS-om.

Magnezij smanjuje zadržavanje vode, a nalazi se u orasima, avokadu i zelenom povrću. San je također važan jer je prag boli niži kad ste umorni. Preporuka je spavati svaki dan minimalno 8 sati. Fizička aktivnost kod nekih žena može pomoći da se predmensturalni sindrom rjeđe pojavljuje.

Svaki od ovih savjeta neće pomoći svakoj ženi, no minimalno je potrebno 3 mjeseca da bi vidjeli koja metoda će najviše utjecati na vas. Ako su pak bolovi neizdrživi, tu su uvijek lijekovi protiv boli.