Kako ublažiti simptome astme? Napadi astme javljaju se najčešće u jutarnjim satima, a mogu trajati i satima

Astma je reakcija organizma na vanjske podražaje. Sluznica bronhija, dušnica, je prekomjerno osjetljiva. Napadi astme javljaju se najčešće u jutarnjim satima, a mogu trajati i satima. Za vrijeme napada dolazi do otežanog disanja, plavih usnica i hladnih ekstremiteta, te prekomjernog znojenja i suhog kašlja.

Naučite se ublažiti neugodne simptome astme…

Liječnik će vam, ako se ustanovi da bolujete od astme, prepisati bronhijalni inhalator kojeg bi pacijent trebao imati stalno uza sebe.

Postoje i alergijske astme koje su posljedica prašine, peludi, mačje dlake, boje, brašna, lijekova i slično. Nervozne astme su posljedica modernog stresnog načina života, bronhijalna astma se ispoljava kroz prekomjerno lučenje sluznice koja sužava bronhije, a srčana astma nastaje uslijed slabljenja i poremećaja rada srca.

Za sprječavanje astme prestanite pušiti, smanjite uzimanje šećera, krećite se i izbjegavajte supstance na koje ste alergični.

Mjere za podržavanje terapije odnose se na jačanje imunološkog sustava, te psihičkog jačanja, naročito kod astme uzrokovane nervozom. Pijte čajeve od lipe, majčine dušice, komorača, stolisnika i lopuha.