Kamilica i limun pomoći će vam da smanjite koji kilogram!

Raznih tekstova na temu mršavljenja ima svugdje po internetu. Naime, ova tema je sve više zastupljena i svatko ima svoju teoriju kako smršavjeti.

Donosimo vam još jednu kratku uputu, za koju mnogi smatraju da je djelotvorna i da na ovaj način možete izgubiti suvišne kilograme.

Na večer trebate uzeti jednu manju staklenku i u nju staviti jednu punu žličicu cvjetova kamilice i dvije kriške limuna. Sadržaj u staklenci prelijte sa pola čaše proključale vode. Staklenku odmah dobro zatvorite i ostavite preko noći. Ujutro procijedite tekućinu iz staklenke i pijte sadržaj u malim gutljajima, prije jela, u šest malih porcija.

Fitoterapeuti objašnjavaju da ovaj čaj može zaista pridonijeti smanjenju tjelesne težine jer kamilica poboljšava protok žuči a limun obiluje vitaminom C, koji je potreban za dobar metabolizam. Ako redovito pijete ovaj čaj i uz to ne jedete mnogo, brzo ćete primijetiti da mršavite.

Uz konzumiranje spomenutog napitka, vašem metabolizmu možete pomoći kefirom i bundevom. Ova kombinacija ojačati će vašu probavu, te time doprinijeti bržem procesu mršavljenja, a da ne gubite vrijedne za zdravlje potrebne nutrijente. Uzmite 4 čaše kefira i 150 grama kuhane i mljevene bundeve. Sve dobro izmiješajte, pa dodajte žlicu prirodnog meda. Dobit ćete odličan napitak koji izvanredno djeluje na organe za probavu i jača imunitet cijelog organizma.