Koje zdravstvene tegobe može spriječiti i liječiti med

Med je prirodni proizvod koji je u pravilu gust, a potječe iz nektara. Proizvode ga pčele, te je tako pravi prirodni proizvod nastao iz simbioze biljaka i životinja.

Taj prirodni antibiotik je dobar za čitav niz zdravstvenih tegoba.

Advertisement

Svojedobno je i Weekly World News objavio listu bolesti koje se mogu liječiti medom i cimetom, a koje su potvrđene znanstvenim studijama.

Jedna od njih je i infekcija mokraćnog mjehura. Za liječenje ove tegobe treba popiti dvije žličice cimetovog praha i jednu žlicu meda u čaši mlake vode. To će uništiti klice u mokraćnom mjehuru.

Advertisement

Smjesa dvije žlice meda i tri žlice cimetovog praha pomiješane sa 4 decilitra čaja će sniziti razinu kolesterola u krvi za 10% u par sati.

Za vrijeme prehlade mudro je u čaju piti med jer je on prirodni antibiotik, te će pospiješiti liječenje većine kroničnih kašljeva i pročistiti sinuse.

Med ubija klice koje nastaju u početku gripe, a kada se cimetov prah pospe u žlicu meda i uzme prije jela, smanjit će kiselinu i pospiješiti probavu.

Neke su studije pokazale da će med povećati vitalnost tijela u roku tjedan dana, ako se redovito uzima, a uklonit će i neugodan i loš zadah iz ustiju.

Advertisement