Koliko je dobro eterično ulje metvice?

Jeste li znali da eterično ulje metvice ublažava grčeve u želucu i glavobolju te uklanja probavne smetnje?

Eterična ulja metvicu čine posebno učinkovitom, njezino lišće sadrži puno eucalyptola i mentola.

Sve to se jako dobro, pozitivno odražava na naš organizam. Saznajte koliko je dobra metvica, i kako nam pomaže u očuvanju zdravlja.

Menta može začiniti vaš život, kada je riječ hrani, ali i zdravlju, tvrde stručnjaci njemačke službe za analizu i informacije o hrani, ishrani i poljoprivredi. Paprena metvica, kako se još zove ta ljekovita biljka, svim vrstama namirnica daje svježu aromu bez obzira na to dodaje li se u osvježavajuća pića, deserte ili ukusna jela.

Eterična ulja metvicu čine posebno učinkovitom, njezino lišće sadrži puno eucalyptola i mentola. Ulje ublažava grčeve u želucu, utječe na smanjenje glavobolje te uklanja probavne smetnje. No ipak treba biti oprezan jer previše paprene metvice može imati loš utjecaj na organizam. Velika količina eucalyptola ne utječe dobro na sluznicu želuca. Više od tri šalice čaja od mente dnevno, prevelika je količina za organizam, tvrde stručnjaci.

Upotreba paprene i zelene metvice raširena je. Svjež okus listića mente dobro ide uz salate, povrće, janjetinu, mljeveno meso, krumpir, bobičasto voće, čokoladu i deserte od mliječnih proizvoda. Stručnjaci podsjećaju da svježe lišće mente brzo gubi aromu zbog čega se jelima dodaje nakon, a ne za vrijeme kuhanja, prenosi portal novilist.hr .