Koliko je u stvari kopriva čudesna kao lijek prirode?

Dosta često, u potrazi za rješenjem naših zdravstvenih problema, zaboravimo da nam je priroda već dala sve potrebno za zdravlje. Tako zaboravimo da su nam da dohvat ruke svi prirodni i potpuno besplatni lijekovi.

Ovom prilikom ćemo se osvrnuti na koprivu, te joj posvetiti ovaj članak u potpunosti.

Advertisement

Iako smo svi ponešto čuli o ljekovitosti koprive, malo tko je uistinu svjestan njezinog ljekovitog djelovanja na naš organizam.

Jedna stara izreka dobro opisuje ljekovitost koprive: ‘Kopriva je jedna od najkorisnijih ljekovitih biljaka. Kad bi ljudi shvatili, koliko je ova biljka ljekovita, sadili bi samo koprive’.

Svi dijelovi ove biljke, stabljika, listovi, korijen i cvijet, imaju ljekovita svojstva.

Kopriva je najbolja ljekovita biljka za čišćenje krvi i poboljšanje krvne slike općenito. Kopriva pozitivno djeluje na gušteraču i pomaže snižavanju šećera u krvi.

Kopriva liječi upale urinarnog trakta i stimulira rad crijeva. To je razlog zbog kojeg se kopriva preporučuje kao dio proljetnog čišćenja organizma.

Advertisement

Pročitajte što liječi čaj od koprive

U biljnoj medicini čaj od koprive se koristi za liječenje bolesti jetre i žuči, za poremećaje sna, kod tumora slezene te za grčeve u stomaku. Također, kopriva se preporučuje i u slučaju čireva, bolesti pluća i još mnogih drugih oboljenja. Čaj od koprive se pije 4 tjedna. Čaj se ne zakuhava, jer se tako uništavaju dragocjeni ljekoviti sastojci biljke sastojke. Možete piti 1 čašu čaja od koprive svaki dan tijekom cijele godine, radi prevencije. Čaj od koprive također je dobar i u slučaju virusnih i bakterijskih infekcija.

Ako imate manjak željeza u organizmu i osjećate se umorno i beskorisno, koristite koprivu. Naime, kopriva sadrži puno željeza pa se uspješno koristi u liječenju anemije. Kopriva je u ovom slučaju jako efikasna, pa ćete se već nakon kratkog vremena opet osjećati puni energije i zdravlja.

Čaj od koprive je diuretik i zbog toga se može koristiti kod vodene bolesti. Čaj od koprive izgrađuje krv pa je zbog toga dobrotvoran kod mnogih bolesti krvi.

U kombinaciji sa drugim ljekovitim biljem, kopriva se može uspješno koristiti za liječenje leukemije. Ljudi, koji pate od alergije, uključujući peludnu groznicu, također bi trebali piti čaj od koprive.

Advertisement