Kora od limuna protiv kolesterola i peruti

Limun je citrusno voće sa dokazanim ljekovitim djelovanjem. Plod limuna ima odlična ljekovita svojstva, a najbolje od svega je što svaki dio limuna možete iskoristiti.

Uzmimo na primjer limunovu koricu, koja sadrži čak 5 do 10 puta više vitamina u odnosu na limunov sok.

Korica od limuna je bogat izvor vlakana, kalija, magnezija, kalcija, folne kiseline i beta karotena.

Neke studije su pokazale da limunova korica smanjuje rizik od nastanka raka – Limunova korica pomaže u prevenciji, ali i liječenju različitih vrsta raka. Ona sadrži limonen i salvastrol Q40, odnosno važne spojeve koji nagone stanice raka na samouništenje.

Korica limuna smanjuje oksidacijski stres – Limunova korica je odličan izvor bioflavonoida koji su odlični za prevenciju i smanjenje oksidacijskog stresa, za kojega su istraživanja pokazala da povećava rizik od nastanka niza bolesti.

Dobra je i za smanjivanje razine kolesterola – Limunova korica je odlična za regulaciju razine kolesterola u krvi i na taj način direktno sudjeluje u prevenciji bolesti kardiovaskularnog sustava.

Pomaže vam da uklonite perut – Limunovom koricom možete trljati tjeme, naročito dijelove koji su kritični i na kojima je prisutna perut. Ovo ponavljajte prije svakog pranja kose dok god u potpunosti ne uklonite perut.

Izbjeljuje zube – Unutrašnjim dijelom limunove korice trljajte zube i zubno meso kako biste uklonili mrlje, a istovremeno smanjili rizik od nastanka bolesti desni.