Kronična upala sluznice ždrijela (kronični katar ždrijela)

Kronični katar ždrijela uglavnom se razvija iz akutnoga, ali između tih dviju bolesti ne postoji nikakva veza. U većini slučajeva uzroci kroničnoj upali ždrijela su cigarete, alkohol, prenaprezanje govora i slično.

Donosimo vam par savjeta kako da liječite ovu bolest.

Nadamo se da će vam biti od pomoći, i da će kronični katar ždrijela biti stvar prošlosti.

U mnogih osoba koje trpe od kroničnog nosnog katara bolest prelazi s nosa na ždrijelo. Drži se, ipak, da su glavni uzročnici te bolesti duhan i alkohol.

Kako su i alkohol i duhan već mnogo puta dokazano jako štetni za naš organizam, svakako vam savjetujemo da ih izbacite iz svog života. U svakom pogledu će to biti pozitivno za vaše zdravlje. Nakon toga se kronični katar ždrijela nebi trebao pojaviti.

Za one koji se ne mogu odreći spomenutog, neka pročitaju u nastavku što im može pomoći da izliječe kronični katar ždrijela.

Liječenje kao kod akutne upale ždrijela

Liječenje kronične upale ždrijela podudara se s liječenjem akutne upale ždrijela, s time što je prva vremenski duža. Za vrijeme liječenja kronične upale ždrijela potrebno je jesti raskuhanu hranu, a zabranjeno svježu, čak i salatu. U liječenju akutne upale dopušteno je jesti svježe rajčice, ciklu i si.