Kronična upala žlijezda slinavki (sialadentitis chronica)

Kronična upala nastaje kad se nije uspjelo potpuno izliječiti akutnu upalu žlijezda slinavki, a postoje slučajevi kad se bolest od samoga početka razvija u kroničnu upalu.

Kronična upala žlijezdi slinavki.

Donosimo recept za koji alternativna medicina kaže da je djelotvoran u liječenju kronične upale žlijezdi slinavki. Ova bolest često nastaje kao posljedica neuspjelog liječenja akutne upale, ali se može javidi i odmah poprimiti simptome kronične upale.

Kako god, liječenje uz pomoć čaja za koji vam donosimo recept bi trebalo biti od pomoći. Pročitajte u nastavku koji su simptomi bolesti i kako je liječimo.

Iscjedak iz cijevi nije gnojan, nego prorijeđen i pahuljast. Povremeno se javlja i gnoj. U fazi gnojnosti žlijezda je otečena i bolna. Upravo ta izmjena mirnog stanja i upale osebujna je kroničnu upalu žlijezde.

Liječenje uz pomoć čaja

Sastav čaja: 40 g hrastove kore, 40 g stabljike odoljena, 40 g listova kadulje, 40 g stabljike preslice, 40 g stabljike petoprsta, 40 g korijena i kore krkovine, 40 g listova medvjeđega grožđa i 40 g cvjetova kunice

Pripremanje i primjena čaja: Trave usitniti i smiješati. U 1 litru prokuhane i ohlađene vode staviti 10 g mješavine trava i 4 žlice meda te preko noći namočiti. Ujutro staviti da poklopljeno ključa pola minute i ohladiti. Hladan čaj preliti u bocu i u toku dana popiti svu količinu čaja (1 litru). Ponajbolje je piti po 1 dl prije i poslije jela, a ostatak između obroka.

U ishrani što više koristiti crveni luk, rižu, divlje zelje i sve vrste raskuhane čorbaste hrane te svježe ocijeđene voćne sokove.