Kupus zaslužuje posebno mjesto u kućnoj apoteci

Mislite da znate sve o kupusu? Varate se! Pročitajte par zanimljivih i zdravih činjenica u vezi kupusa.

Kada pripremate jela od kupusa, svjesni ste da ste pripremili ukusno i jako zdravo jelo.

Advertisement

Kupus je jako dobar prirodni lijek za mnoge bolesti, a pored toga je i često korištena namirnica u našoj kuhinji.

Dakle, kupus može biti koristan u liječenju mnogih težih bolesti, pa pročitajte neke koje smo spomenuli ovom prilikom.

Kupus je jako dobar za osobe koje imaju problema sa štitnjačom – Dobar rad štitne žlijezde je jako važan za sveopću zdravstvenu sliku osobe. Hormoni štitne žlijezde stimuliraju probavu, rast, debljanje, i utječu na cijeli metabolizam. List kupusa se pokazao jako dobrim ako ga stavimo kao oblog na vrat, na područje štitne žlijezde. Jednostavno stavite istucane listove kupusa i zavijte zavojem da stoji preko noći. Postupak ponavljajte dok ne osjetite poboljšanje.

Advertisement

Dobar je i u slučaju glavobolje – Glavobolja može imati mnoge uzroke, a kupus će pomoći u slučaju glavobolje koja je uzrokovana prekomjernim stresom, ili problemima sa očima. Stavite oblog od svježeg kupusa na čelo ili bolno mjesto, povežite i pustite 2 sata ili preko noći da djeluje.

Oteklina uzrokovana traumama može se liječiti listom od kupusa – Ukoliko imate spomenute ozljede slobodno napravite obloge od svježih listova kupusa, stavite na mjesto ozljede i koristite kako je opisano. Zategnite obloge koristeći povez i pustite tijekom noći. U slučaju oteklina na gležnju ili natečene noge, ovaj prirodni oblog može biti jako djelotvoran.

Bol tijekom dojenja – Ako ste mama malog djeteta, a imate bolove tijekom dojenja, kupus vam može pomoći. Pripremite sebi obloge od kupusa i stavite ih na prsa dva puta dnevno, jednom u večernjim satima i jednom ujutro. Bol će nestati u kratkom vremenskom razdoblju.

Advertisement