Liječenje cista prirodnim putem

Mnoge žene postavljaju pitanje kako liječiti ciste prirodnim putem. Iskoristit ćemo ovu priliku i ponuditi jedan prirodni lijek za liječenje cista.

Za liječenje cista na jajnicima, bez kirurške intervencije, preporučuju se oblozi od preslice i čaj od preslice, koprive i nevena.

Sve su to već dobro poznate ljekovite biljke, a ukoliko vas zanimaju pojedinačno pročitajte članke o njima – preslicakoprivaneven.

Da bi liječili ciste na jajnicima uzmite četiri pune žlice mješavine spomenutih biljaka, i prelijte mješavinu sa 2 litre vode, ostavite da odstoji 3 minute, procijedite i popijte tijekom dana.

Još jedan dobar prirodni lijek je čaj od oraha. Pravi se tako da se orasi nasjeckaju, te količinu od 4žlice prelijete sa 4 šalice vrele vode, a zatim pustite orahe da se kuhaju još nekih 15 minuta. Čaj se pije tri puta dnevno po pola čaše.

Ciste možete liječiti i tako što ćete tampon namočiti u mješavinu meda i soka od svježeg kamfora u omjeru 1:1. Stavite tampon i držite ga preko noći. Isti je recept i ako umjesto kamfora koristite aloe veru. Aloe vera se prethodno drži desetak dana u frižideru a zatim se iscijedi. Smjenjivanjem ova dva lijeka na svakih deset dana, lako će te se riješiti i ranica na grliću materice.