Liječenje upale debelog crijeva – Kolitis

Naučite kako se liječi upala debelog crijeva, odnosno kolitis. Što je kolitis i kako se liječi prirodnim lijekovima?

Ukratko ćemo objasniti, što je kolitis i kako se može liječiti.

Advertisement

Predstavit ćemo par dobrih i jako efikasnih prirodnih lijekova kojima možete liječiti kolitis. Mnogima su pomogli, pa se nadamo da će i vama.

Ako isprobate neki od lijekova, svakako nam javite rezultate ili putem komentara ili na našu Email adresu.

Pročitajte u nastavku koji su simptomi bolesti, te par prirodnih lijekova koji bi vam mogli pomoći.

Za ovu bolest karakteristični su bolovi kolike, meteorizam, otečenost stomaka, česte stolice sa sluzi i gnojem. Ako vas muči upala debelog crijeva, slijedite upute za pripremu prirodnih lijekova, i njihovu primjenu.

Advertisement

Liječenje kolitisa se provodi na jedan od slijedećih načina

Upotreba meda za liječenje kolitisa – Dnevna doza 100-120 grama podijeljeno u 3 obroka, rastvoren u čaši mlake mineralne vode, pije se 1-2 sata prije jela. Liječenje ovom terapijom traje 20-30 dana a po potrebi ponavlja se za 1-2 mjeseca.

I propolis je dobar lijek protiv upale debelog crijeva – Koristi se 30%-ni alkoholni ekstrakt propolisa, po 20-40 kapljica 3 puta dnevno, sat prije jela u čaši mlake vode ili mlijeka. Liječenje kolitisa ovom terapijom traje 20-30 dana.

Polen je dobar lijek za kolitis – Uzimati po 1 žlicu polena prije jela 3 puta dnevno.

Liječenje kolitisa kombinacijom prirodnih lijekova – 500 grama meda se pomiješa sa 100 grama polena i 50 grama dobro istucanog propolisa, miješa se da bi se dobila jednolična masa. Lijek se uzima u dozi od jedne žlice tri puta na dan, 1-2 sata prije jela, rastvoren u mineralnoj vodi.

Advertisement