Limunada u službi zdravlja – Svi znamo koliko je limunada zdrava

Blagotvorni efekt limunovog soka poznat je od davnina u narodnoj medicini. Zar ima netko tko ne voli limunadu?

Limunada je svima dobro poznato osvježavajuće piće, posebno ljeti, tijekom nesnosnih vrućina, ali je ovaj prirodni sok i jako ljekovit.

Naime, limunada je zdrava koliko i sok od limuna, a možda čak i više, jer pijenjem ovog napitka vi dodatno hidratizirate organizam.

Osim mnoštva vitamina C, i ostalih zdravih sastojaka limuna, ispijanjem limunade unosite i potrebne količine vode u organizam. Trebate samo paziti da je ne sladite šećerom, jer je on ipak štetan.

U kombinaciji sa toplom vodom ovo voće pomaže kod probavnih smetnji, rješava probleme sa mučninom, nadutosti i žgaravicom. Redovno konzumiranje soka od limuna pomaže našim crijevima da učinkovito uklone sve štetne materije i toksine.

Narodna medicina ističe djelovanje limuna kao prirodnog čistača naše krvi koji čuva zdravlje krvnih sudova, odnosno arterija, i sprječava mogućnost njihovog začepljenja.

>> Još o limunadi

Sok od limuna potiče jetru da proizvodi više žuči nakon obilnog i masnog obroka, što pomaže njihovu probavu, a sastavni je dio gotovo svih preparata u otapanju kamenaca iz žuči. Zbog toga se nakon obroka preporučuje uvijek popiti čašu limunade.