Ljekovita biljka – Hren – Koristi se za liječenje mokraćnih infekcija i zadržavanja tekućine, a zbog vitamina C ima antibakterijsko djelovanje

Hren se koristi kao začin, no posjeduje i ljekovita svojstva. Veliki listovi i debeli korijen karakteristike su ove biljke bogate vitaminom C.

Odličan začin i još bolji lijek. Hren je odličan u mnogim situacijama.

Korijenje se prikuplja u jesen, a može se pripremiti tinktura, no bolje ga je uzimati svježeg. Također se koristi za proizvodnju nekih farmaceutskih preparata.

Hren posjeduje eterično ulje bogato mirisnim sumpornim spojevima koji mogu nadražiti kožu i stvoriti plikove i opekline.

No hren je bogat vitaminom C kojeg ima dvostruko nego limun, a tu su još i vitamin B, minerali, kalij, kalcij, željezo i fosfor.

Biljka potiče tek i izlučivanje probavnih sokova, a ima snažno diuretičko djelovanje. Koristi se za liječenje mokraćnih infekcija i zadržavanja tekućine, a zbog vitamina C ima antibakterijsko djelovanje.

Za liječenje reumatskih bolova i artritisa koristi se namaz koji se spravlja od svježe naribane kore hrena koja se stavi na komad platna te postavi na bolno mjesto.

Za unutarnju upotrebu potrebno se posavjetovati s liječnikom.