Ljekovita salata od kiselog kupusa – Uživajte i jedite zdravo

Ova jako ljekovita salata od kiselog kupusa pomaže u reguliranju metabolizma i smanjenju masnih tvari i kolesterola u krvi.

O kupusu kao zdravoj namirnici smo već pisali, kao i o kiselom kupusu koji je još zdraviji zbog bakterija koje se nalaze u njemu, a pogoduju našem probavnom sustavu.

Osim bakterija, kiseli kupus ima još mnogo toga što ne pronalazimo u običnom svježem kupusu, pa je lako zaključiti koliko je kiseli kupus ustvari zdrava namirnica.

Kiseli kupus je izvorna fermentirana hrana prirodno bogata probiotičkim kulturama. Zbog toga je kiseli kupus jako važna namirnica koja nam pomaže da liječimo bolesti koje su nastale disbalansom crijevne flore, posebno nakon terapije antibioticima ili kemoterapije.

Ova namirnica jako dobro djeluje na naš želudac, na crijeva te na kraju probavu u kompletu.

Jako je dobar jer pomaže u probavljanju masnih obroka te ubrzava metabolizam što pospješuje izlučivanje štetnih tvari iz organizma te čisti i regenerira jetru. Tako čisti krv, usporava starenje i jača otpornost organizma.

U nastavku pročitajte kako se pravi salata od kiselog kupusa koja je jako zdrava

Jako zdrava i ukusna salata od kiselog kupusa…

Sastojci za salatu za 2 osobe: 250 g kiselog kupusa, 1 jabuka srednje veličine, 2 velike žlice grožđica ili brusnica (ili pola/pola) te 1 velika žlica maslinovog (ili bučinog) ulja.

Priprema salate od kiselog kupusa

Jabuku naribajte na ribež i pomiješajte sa kupusom, pa u tu smjesu dodajte grožđice (ili brusnice), žlicu ulja te lagano izmiješajte. Na kraju pospite po salati malo brusnica i grožđica za dekoraciju.

Ovo je jako kvalitetna i zdrava salata. Malo je neobičnog okusa, ali se brzo naviknete jer prija.