Ljekovite biljke dobre za srce i krvne žile

Kod prevencije srčanih tegoba veliku ulogu igra ljekovito bilje. Da bi uklonili tegobe savjetujemo vam da već sutra sebi pripremite ljekoviti čaj za liječenje.

Bolesti srca ubojica su broj jedan žena i muškaraca u svijetu.

One ne nastupaju odjednom, nego se razvijaju godinama. Čak i ako ste genetski skloni takvim bolestima, to ne znači da ih ne možete izbjeći.

Najvažniji i prvi korak u prevenciji spomenutih bolesti jeste zdrava ishrana. Također je važno i dovoljno se kretati i ne pušiti. No kod prevencije srčanih tegoba veliku ulogu igra ljekovito bilje. Jedna od izuzetno korisnih biljaka je glog koji spada u skupinu onih koje smanjuju krvni tlak. Pročitajte kako možete pripremiti čaj od gloga.

Čaj od cvijeta gloga se priprema tako da 2 male žličice suhog cvijeta gloga prelijete sa 1 šalicom kipuće vode, poklopite i pustite da stoji 20 minuta. Procijedite i popijte tri ovako svježe napravljene šalice dnevno.

Čaj od ploda gloga se priprema tako što 2 male žličice suhog zgnječenog ploda gloga prelijete sa 1 šalicom hladne vode, pustiti da stoji tri sata. Procijedite, zagrijte da je mlačno, zasladite medom i popijte na gutljaje tri šalice dnevno.