Ljekovite biljke za upalu jajnika

Saznajte koje su ljekovite biljke dobre za liječenje upale jajnika.

Upala jajnika je jedan od oblika upalne bolesti zdjelice.

Advertisement

Ova infekcija nastaje kada se mikroorganizmi uspinjanjem iz donjih dijelova ženskog spolnog sustava domognu gornjih, unutarnjih dijelova, što kasnije dovodi do mnogobrojnih komplikacija u životu žene. Jedan je od važnijih uzroka izvan materične trudnoće, neplodnosti i kronične boli u zdjelici je baš taj prodor mikroorganizama u unutrašnji sistem ženskih spolnih organa.

Postoje mnoge metode liječenja upale na jajnicima, ali ovom prilikom ćemo spomenuti dvije čajne mješavine za koje mnoge žene svjedoče da su jako učinkovite u liječenju ove bolesti.

Advertisement

Prva čajna mješavina sastoji se od sljedećih ljekovitih biljaka: 20 grama cvjetova bazge, 20 grama stabljike kilavice, 20 grama cvjetova kamilice, 20 grama svile od kukuruza i 20 grama listova matičnjaka. Da bi napravili sebi ovaj ljekoviti čaj trebate usitniti spomenute ljekovite trave i izmiješati ih. Nakon toga u 1 litru proključale vode trebate staviti 10 grama dobivene mješavine trava i to kuhati poklopljeno pola minute. Kad se čaj ohladi procijediti ga i u njega dodati 6 žlica kvalitetnog meda, te promiješati da se med razlije i rastopi. Ovaj čaj trebate piti 3 puta dnevno po 1 dl čaja prije i poslije jela, a preostalu količinu, odnosno 4 dl između obroka, umjesto vode, s malo svježeg limunovog soka.

Tu je i drugi čaj, a za njega vam je potrebno sljedeće: 20 grama majčine dušice, 20 grama rusomače, 20 grama listova kupine, 20 grama listova nevena i 20 grama listova limuna.

Ovaj čaj pripremate kao i prethodni.

Advertisement