Ljekoviti korijen đumbira

Liječenje uz pomoć đumbira danas je postala neizostavna stvar. Sve to je moguće iz razloga što je riječ o jako ljekovitom korijenu te biljke.

Još kroz povijest ova biljka se koristila kao lijek za mnoga stanja, a suvremenim istraživanjima se samo potvrdila ljekovitost korijena đumbira.

Đumbir je vrlo ljekovit i u to nema sumnje. Što sve liječi ovaj neugledni korijen?

Naime, đumbir je dobar jer uklanja mučninu, poboljšava probavu i ublažava raznovrsne bolove.

Jako povoljno djeluje na metabolizam kod oboljelih od dijabetesa te se koristi kao sredstvo protiv zgrušavanja krvi i upala. Pored toga što đumbir liječi toliko bolesti, trebamo reći i kako je njegova primjena jednostavna jer konzumiranje ovog malenog korijena ne zahtjeva nikakve termičke obrade, kuhanje ili sušenje. Dovoljno je u kući imati korijen koji lomimo po potrebi i konzumiramo ga, ili u nekom napitku ili u jelima, a jako često i onako sirovog.

Đumbir se najčešće i upotrebljava kao sirovi korijen, no možemo ga pronaći i u obliku praha.

Od đumbira se prave oblozi protiv akutnih ili kroničnih bolova uzrokovanih reumatizmom i artritisom, bolova u leđima, ukočenog vrata, grčeva u želucu, upale jetre i bubrega, bronhitisa i astme. Zaista je riječ o korijenu koji liječi mnogo toga.

S oblogama od đumbira možete obložiti cijelo tijelo ili se kupati u kadi s đumbirovom vodom radi opuštanja cijelog organizma i eliminacije toksina.

Još o đumbiru i njegovom ljekovitom djelovanju možete pročitati u ovom tekstu.