Ljekovito djelovanje soka od jabuke

Sok od jabuke dobar je protiv umora i loše probave. Dokazano je da ljudsko tijelo bolje apsorbira hranjive sastojke iz soka, nego iz krute namirnice.

Dakle, ukoliko pijemo svježe sokove, jako velik broj hranjivih sastojaka odlazi direktno u krv pa u tom slučaju naše tijelo dobiva jako više od prirode nego u slučaju da jedemo krutu tvar.

Jabuka je bogata nutrijentima, a ukoliko je pijemo, umjesto da jedemo plod, onda ćemo u organizam unijeti dosta više tih hranjivih i zdravih elemenata.

Kao i plod jabuke, sok od ovog voća obiluje željezom, magnezijem, silicijem i kalijem. Dakle, jako je zdrav. Sok od jabuke će poboljšati prijenos impulsa u živčanim stanicama, on će obogatiti ljudski mozak kisikom te poboljšati rad srca. Stručnjaci su uvjereni da dvije čaše soka od jabuke dnevno mogu smanjiti mogućnost obolijevanja od senilnosti i Alzheimerove bolesti.

Ukoliko patite od nekih probavnih poteškoća, predlažemo vam da popijete sok od jabuke. Naime, vlakna koja su sadržana u jabuci će jako dobro da reguliraju vašu probavu i olakšaju rad crijevima.

Jabuka je pogodna i za kombiniranjem sa drugim ljekovitim biljkama. Tako sebi možete napraviti sok od jabuke s dodatkom đumbira. Ovaj sok uklanja umor i bezvoljnost, a posebno je dobar tijekom hradnih zimskih dana jer on zagrijava organizam.

Ukoliko se odlučite za spomenuti sok, savjetujemo vam da ga pijete svježeg, nezaslađenog i pripremljenog od organski uzgojenih jabuka.