Ljubičasto voće štiti od raznih bolesti – Ljubičasto voće odlična je prevencija od bolesti koje se javljaju u starijoj životnoj dobi

Ljubičasto voće odlična je prevencija od bolesti koje se javljaju u starijoj životnoj dobi poput Alzheimera, srčanih bolesti i nekih vrsta karcinoma, tvrde naučnici.

Jedite ljubičasto voće, jako je zdravo a evo i zbog čega…

Advertisement

Najnovije istraživanje pokazuje da su borovnice, kupine, ribizle i šljive super voće koje može zaštiti ljudski organizam od niza bolesti koje se javljaju s godinama poput Alzheimera, srčanih bolesti i nekih vrsta karcinoma. Pokazalo se i da ljubičasto voće štiti od nastanka Parkinsonove bolesti te multiple skleroze.

Advertisement

Naučnici zato savjetuju da ljudi ljubičasto povrće uvrste u svoju redovnu ishranu kako bi se zaštitili od različitih bolesti.

Smatra se da je tajna ljubičastog voća u spoju njihovih polifenola koji štiti od štetnih efekata željeza, a koji mogu dovesti do oštećenja stanica ako prolaze kroz probavni sistem u pogrešnom obliku. “Mi svi vjerujemo da je željezo dobro za nas. I u prvom obliku, to zaista je tako.

Međutim, kada dođe do pogrešnog oblika može učiniti mnogo štete jer se u tom slučaju željezo udružuje sa štetnim stvarima što može prouzrokovati zaista gadne stvari tijelu”, pojasnio je voditelj istraživanja profesor Duglas K.

Advertisement