Lovorov list će ukloniti stres

List lovora poznati je začin, posebno u Dalmaciji, no znamo za njega i u kontinentu. Riječ je o biljci koja svojom aromom upotpunjuje mnoga jela, čineći ih ukusnijima za naša osjetila okusa i mirisa.

No, pored toga što lovorov list daje tu posebnu notu ukusa našim jelima, on se pokazao i kao odličan prirodni lijek u mnogim situacijama.

Da bi pobijedili stres i napetosti, koje nam donosi ubrzani ritam življenja, u ovom surovom suvremenom svijetu, možemo potražiti pomoć u obliku lovorovog lista.

Ukratko, lovor će vam pomoći da smanjite stres i anksioznost.

Riječ je o svima dostupnoj biljci sa Mediterana, koja ima tako dobar učinak u slučaju stresa i anksioznosti, da stručnjaci alternativne medicine tvrde, da lovor djeluje kroz samo 5 minuta od uzimanja.

Poznati ruski naučnik, Genadij Milahov, zagovornik je uzimanja lovora u slučaju da patimo od stresa. List lovora, suhi list naravno, trebate staviti u pepeljaru, ili neku odgovarajuću posudu i zapaliti ga da tinja, poput mirisnih štapića. Dok lovor polako gori, vi napustite prostoriju, te se vratite kroz par minuta.

Odmah, čim se vratite, možete osjetiti ugodan i opuštajući miris koji će vas oraspoložiti, i dovesti do opuštajućeg efekta.

Svakako isprobajte.