Novo hit piće za vruće ljetne dane – Lubenada

Jeste li čuli za lubenadu? Vjerujemo da niste, ali svakako pročitajte u nastavku kako se pravi ovo ljetno osvježavajuće piće.

Lubenada je naziv novog ljetnog hita – osvježavajućeg pića koje ima efekt klima uređaja. Za ovo piće kažu da jako dobro pomaže za vrijeme nesnosnih vrućina, a uz to ćete dobiti i vrijedne nutrijente voća koje se koristi pri izradi.

Advertisement

U nastavku ćemo vam predstaviti recept za pripremu lubenada pića.

Nadamo se da će vam se svidjeti, kao i vašim prijateljima koje počastite sa ovim napitkom. Slijedite kratke upute za pripremu i osvježite se ovog ljeta uz nove okuse lubenade.

Advertisement

Potrebni sastojci za pripremu pića za 10 osoba. Trebat će vam 800 grama lubenice, 700 ml obične vode, 100 grama šećera i 100 ml svježe cijeđenog soka od limuna.

Pomiješajte šećer sa sto mililitara vode, te ih lagano zagrijte na štednjaku dok se šećer ne rastopi. Odvojite sirup sa strane. Izmiješajte lubenice u blenderu, pa procijedite tekućinu. Trebali biste dobiti otprilike 400 ml soka od lubenice. Svježe iscijeđeni sok od limuna promiješajte s preostalom vodom i šećernim sirupom. Napunite čaše komadićima leda, preko njih stavite nekoliko žličica soka od lubenice, a sve zajedno prelijte limunadom. Živjeli!

Advertisement