Magnezijem protiv anksioznosti

Tjeskoba ili anksioznost je vrlo neugodno stanje koje je u svakom slučaju zabrinjavajuće za zdravlje, a već i u početku rezultira negativnim efektima na fizičko i psihičko zdravlje.

Može potrajati vrlo kratko, ali se i vratiti kad se najmanje nadate.

Na žalost, takvo stanje može biti prisutno i u vrlo dugačkom vremenskom razdoblju.

Svakako da je potrebno javiti se liječniku kada primijetite da se anksioznost pojavila, takvo stanje je potrebno liječiti i potrebno je čim prije obavijestiti stručnjake o stanju vlastitog mentalnog zdravlja. S time se nije za igrati, jer može rezultirati ozbiljnim poremećajima.

Simptomi anksioznosti su sljedeći: lupanje srca, osjećaj beznađa, nemogućnost usredotočavanja, napetost u mišićima, suha usta, pojačano znojenje.

Osobe s nedostatkom magnezija sklonije su anksioznosti, stoga je jedan od načina kako je se riješiti upravo dodavanjem magnezija u vlastitu prehranu.

Ovim napitkom možete barem malo riješiti neugodnosti anksioznosti

Sastojci: 1 žlica magnezija, 1 čaša vode, pola limuna, 1 ili 2 kapi stevije, 1 kockica leda.

Priprema: Magnezij stavite u čašu vode i dobro promiješajte. Dodajte polovicu soka od limuna, možete i više ako želite. Zatim dodajte steviju i kockicu leda po želji.

Postoje i druge namirnice koje pozitivno djeluju na loše mentalno stanje čovjeka. Primjerice, možete pomiješati 2 žlice limunovog soka, malo đumbira i 1 žlicu meda, i konzumirati to tri puta dnevno.

Redovita tjelesna aktivnost odlična je prevencija, kao i opuštanje, meditacija, joga, slušanje glazbe, igra s djecom, druženje s prijateljima, dobar san. Dakle, sve što vas veseli i opušta. Ne dopustite da stres počne kontrolirati vas, nego vi upravljajte njime. Pronađite vrijeme za sebe i u njemu napravite nešto za svoju dušu.