Matičnjak i nana protiv migrene – Nekada se migrena može liječiti prirodnim lijekovima

U slučaju da patite od migrene pokušajte sljedeći prirodni lijek. Ukoliko su migrene neizdržive ili se javljaju često te vam smetaju u obavljanju normalnih životnih aktivnosti, svakako se obratite liječniku.

Migrena je, ako gledamo po simptomima bolesti, ništa drugo nego jako intenzivna glavobolja, koja ipak ima neke svoje karakteristike prema kojima se razlikuje od povremene glavobolje.

Advertisement

Trebamo znati da je danas glavobolja među najučestalijim bolnim senzacijama u čovjeka. Smatra se da dvije trećine pučanstva bar jedanput godišnje ima glavobolju. U najširem smislu pod glavoboljom podrazumijevamo bol lokaliziranu u području glave, lica i gornjeg dijela vrata.

Smatra se da od migrene pati 10% ukupne populacije, posebice osobe srednje životne dobi. Žene pate od napadaja migrene češće od muškaraca, u odnosu najmanje 3:2. Učestalost javljanja migrenskih napadaja vrlo je različita i kadšto se javljaju i do nekoliko puta mjesečno, a u pojedinih bolesnika tek nekoliko puta tijekom života.

Advertisement

Što možete učiniti protiv migrene?

Pomiješati jednake dijelove matičnjaka, virka i nane, pa žlicu dobivene mješavine preliti sa 2 dl ključale vode.

Ostaviti poklopljeno da odstoji 20 minuta. Procijediti i piti tri do četiri šalice čaja dnevno, naročito kada meteorolozi najave promjenu vremena. Terapija traje nekoliko mjeseci.

Evo još jednog efikasnog čaja: pomiješati jednake dijelove kamilice, nane, matičnjaka i rtanjskog čaja (vrijeska), pa žlicu mješavine preliti sa 2 dl ključale vode i ostaviti poklopljeno da odstoji 20 minuta.

Procijediti i piti tri do četiri šalice čaja dnevno.

Advertisement