Med i cimet liječe prehladu – Napravite sebi ovaj prirodni lijek

Ako vas uhvati sezonska prehlada, iskoristite ova dva prirodna zimska sastojka i pobijedite ju za samo dva dana. Med i cimet u borbi protiv prehlade.

Kada pitate pčelara – Od čega je med – vjerojatno će vam reći – Od pčela -, aludirajući na to da je svaki prirodni med ljekovit i jako zdrav.

Advertisement

Bez obzira dali je riječ o livadskom medu, ili medu od vrijeska, svaki je zdrav i dobar za korištenje. Jedino ne valja umjetni med, o kojem nećemo trošiti vrijeme niti pisati o njemu.

Nijedna pčela na svijetu ne pravi loš med! Loš med su izmislili ljudi praveći od meda industrijski proizvod, te nesavjesni i neobrazovani pčelari koji bi da se na medu preko noći obogate.

Advertisement

U nastavku pročitajte recept od dva ljekovita sastojak koji će vam pomoći protiv prehlade.

Da med ima mnoga blagotvorna djelovanja na naš organizam već odavno znamo, no malo manje je poznato da se cimet smatra jednim od najzdravijih začina.

U kombinaciji, med i cimet su odličan prirodni lijek protiv prehlade.

Da bi napravili lijek od meda i cimeta uradite sljedeće: U 1dl mlake vode pomiješajte žlicu meda i dvije žličice cimeta u prahu. Miješajte dok se med ne otopi. Napitak pijte dva puta dnevno, najbolje tri dana zaredom. Ukoliko želite, možete pomiješati samo med i cimet, bez dodavanja vode.

Ovaj prirodni napitak pomaže jačanju imuniteta, kao i kod kroničnog kašlja, umora, te čisti sinuse.

Advertisement