Med iz saća dobar protiv paradentoze – Pročitajte kako se može iskoristiti ovaj prirodni lijek

Žvakanjem meda iz saća sastavljenog od voska u naš organizam prodiru biološki aktivne tvari, na primjer vitamin A. Tu su još mnogi elementi koji djeluju kao prirodni lijek.

Med je kvalitetna prirodna namirnica o kojoj smo pisali i prethodnim prilikama.

Sada ćemo spomenuti med iz saća, koji je još manje obrađen proizvod i samim time znatno kvalitetniji i bogatiji mnogim prirodnim elementima koji pomažu našem zdravlju.

Pročitajte u nastavku kako se može koristiti med iz saća kao prirodni lijek.

Žvakanje voska čisti zube i dezinficira usnu šupljinu. Pomaže u čišćenju desni i uklanjanju zubnog kamenca. Žvakanje saća dobro djeluje na sluznicu dišnih putova. Saće su odlično sredstvo za liječenje prehlade; to se znalo još u starom Egiptu.

Obično se preporučuje žvakanje saća 4–6 sati. Prožvakanu masu treba ispljunuti. U pravilu je za liječenje potreban jedan dan, ali može se ponoviti i sljedeći dan kako bi se spriječio recidiv. To je dobra metoda za prevenciju jakih upala sinusa u jesensko-proljetnom razdoblju, kad je vjerojatnost za razbolijevanje najveća.

Osobe koje stalno koriste saće do šesnaeste godine, rijetko su sklone prehladi, rijetko boluju od groznice ili drugih nosnih bolesti. Žvakanje saća jača imunitet dišnog trakta koji traje najmanje četiri godine.

Paradentoza i krvarenje desni – Preporučuje se žvakanje saća s medom za čišćenje jastučića desni od gnoja, za jačanje desni i čišćenje zuba od kamenca.