Metvica i đumbir će smiriti iritabilno crijevo

Da bi umirili iritacije crijeva pokušajte ovaj prirodni lijek od đumbira i metvice. Biljke nećemo posebno predstavljati, dovoljno smo već o njima pisali pa ako vas zanima ljekovito djelovanje pojedine biljke slijedite linkove đumbir ili metvica.

Da bi liječili iritaciju crijeva trebate svaki dan popiti 1 do 2 šalice čaja od metvice.

Advertisement

Taj čaj opušta crijeva, smanjuje grčeve i olakšava bolne vjetrove. Da bi efekt pojačali možete nabaviti kapsule ulja metvice koje dođu do crijeva i tamo se razgrade, a ne u želucu kako je slučaj u ispijanju čaja.

Advertisement

Kapsule se uzimaju u dozama od 1 ili 2 kapsule tri puta na dan, između obroka. Oprez! Izbjegavajte metvicu ako vas muči žgaravica.

Također, možete piti i umirujući čaj od đumbira. Naribajte pola žličice svježeg đumbirovog korijena u šalicu, prelijte vrelom vodom, ostavite da odstoji 10 minuta, ocijedite i popijte. Može se nabaviti i čaj od đumbira u vrećici. Pijte četiri do šest šalica na dan.

Da bi smanjili iritaciju pridržavajte se ovih uputa: Budite umjereni u jelu, jedite manje a češće. Unošenje previše hrane odjednom može pretjerano nadražiti vaš probavni sistem. Ako obično preskačete obroke, jedite polako i posvetite više pažnje žvakanju hrane. Oni koji brzo jedu, često progutaju previše zraka koji se pretvara u neugodne crijevne vjetrove.

Advertisement