Na prirodan način poboljšajte fizičke sposobnosti

Sportaši i sportske momčadi uvijek su u potrazi za nečim što može poboljšati njihovu sportsku izvedbu. Neki istražuju i koriste nove metode treninga, dok su drugi posvećuju proučavanju hrane i raznih drugih tvari koje mogu poboljšati njihove fizičke sposobnosti. Srećom, ne trebate koristiti steroide ili nešto tome slično, postoje prehrambene namirnice koje su vrlo korisne za sportske sposobnosti.

Istraživači sa sveučilišta Stanford otkrili su da je temperatura glavni ograničavajući faktor za sportsku izvedbu.

Naime, što je više povišena temperatura tijela to mišići troše više energije. Stoga su istraživači razvili posebnu rukavicu koja resetira umorno stanje mišića i poboljšava sportsku izvedbu.

No, postoje i prirodnija rješenja. Kao jedna od najboljih namirnica spominje se ananas. Njegove blagodati omogućuju čak do 8 puta bržu regeneraciju mišića nakon zahtjevnih treninga i nastupa.

Pfaffia paniculata ili suma koristi se u biljnoj medinici po cijelom svijetu. Naziva se još „ruskom tajnom“ budući da ju godinama koriste ruski olimpijci zbog njenih sposobnosti da poveća izgradnju mišića i izdržljivost bez nepotrebnih nuspojava koje imaju steroidi.

Ta biljka sadrži 19 različitih aminokiselina, elektrolite, željezo, magnezij, cink, neke minerale, vitamine te pantotensku kiselinu. Visoki udio željezo može pomoći i u liječenju anemije. Zahvaljujući svojim prirodnim svojstvima koriste ga mnogi sportaši.

Sportaši su svjesni da je tijelu potreban čitav niz hranjivih tvari da bi moglo funkcionirati pod većim naporom. Stoga se koriste i razni dodaci prehrani na biljnoj bazi. Ti dodaci sadrže ogroman broj hranjivih tvari koje su potrebne sportašima.

Optimalan unos hranjivih tvari omogućuje optimalne performanse jedno je od poznatih pravila sportske prehrane. To vrijedi i za svakodnevni život. Procjenjuje se 70 do 95% ljudi premalo unosi magnezij kojeg možemo nazvati glavnim mineralom čovjekova tijela jer je neophodan za čak 1300 tjelesnih funkcija.