Napravite prirodni lijek protiv kašlja i otečenog grla

Imate problema sa kašljem ili otečenim grlom? Tražite lijek da bi se izliječili? Ovo je recept koji svakako trebate oprobati.

Da bi liječili kašalj ili otečeno crveno grlo preporučujemo vam ovaj potpuno prirodni lijek baš za tu namjenu.

Advertisement

Prirodni lijek koji vam spominjemo je toliko jednostavan da ga i sami možete pripremiti.

Ako trebate liječiti kašalj ili otečeno grlo slijedite upute za ovaj lijek.

Ovaj lijek je dobar za primjenu kod odraslih i kod djece.

Priprema lijeka ide ovako: Uberite oko 40 dekagrama mladih borovih iglica. Jako je važno da uberete samo mlade izdanke borovih iglica, a valjalo bi ih i isprati pod laganim mlazom hladne vode te nakon toga posušiti.

Advertisement

Nakon što ste ih isprali i posušili, stavite iglice u staklenku te ih zaspite šećerom u kristalu. Stavite oko 1 kilogram šećera, i sve to poklopite tako da u staklenku ne ulaze insekti i kukci.

Staklenku ostavite jedno vrijeme da stoji na suncu. U tom procesu bi kao krajnji rezultat trebali dobiti prirodni ljekoviti sirup. Proces dobivanja sirupa može potrajati i do 4 mjeseca, sve ovisno o vremenskim uvjetima koji djeluju na sadržaj u staklenci.

Na kraju, kada ste dobili ovaj ljekoviti sirup, procijedite ga u manju staklenku i takvog ga koristite za liječenje kašlja ili natečenog grla. Ovaj sirup nema rok trajanja, drugim riječima, on će stajati dovoljno dugo dok ga ne potrošite.

Kako smo i na početku spomenuli, ovaj prirodni lijek dobro djeluje u slučaju upaljenog grla i kašlja.

Advertisement