Naučite kako da liječite upalu jajnika

Ako imate problema sa upalom jajnika, onda su ovo pravi prirodni lijekovi za vas. Uz pomoć dole spomenutih lijekova možete liječiti upalu jajnika.

Da krenemo i predstavimo vam prvi recept za liječenje upale jajnika.

Advertisement

Uzmite jednu posudu (tavu) i u nju stavite dvije šake soli, te stavite tavu na kolo. Kuhačom miješajte sol u tavi sve dok ne stane prskati. Nakon toga u sol stavite malo octa, tek toliko da sol postane mokra. Dobiveni sadržaj, odnosno sol stavite na lanenu krpu, i tako je privijte na bolno mjesto. Ovaj oblog stavljate svaku večer prije spavanja, a lijek koji smo opisali je dobar i u slučaju da primijetite pojavu kile.

Drugi prirodni lijek za liječenje upale jajnika je čaj koji pripremate po receptu: Uzmite po 4 žlice biljke različak i lista medvjeđeg grožđa, dvije žlice cvijeta bazge i 3 žlice korijena bazge. Od te mješavine uzmite 4 žlice i kuhajte 10 minuta u pola litre vode. Kada voda proključa, ostavite još 10 minuta da odstoji. Nakon toga procijedite, zasladite medom ako želite, i pijte više puta na dan topao napitak po jednu manju šalicu.

Advertisement

Za liječenje upale jajnika dobra je i kukuruzna svila. Kako se ona koristi? Uzmite 6 žlica kukuruzne svile, te po 4 žlice nevena i medvjeđeg grožđa. Sve sastojke dobro izmiješajte, pa od dobivene mješavine uzmite 4 žlice i kuhajte ih 15 minuta u pola litre vode. Nakon toga procijedite čaj, zasladite medom i pijte više puta dnevno, dok je topao, po manju šalicu.

Upala jajnika je čest problem, pa nije zgorega znati ove recepte za liječenje te bolesti. Ako vas zanima još o toj bolesti i načinu liječenja pročitajte i ove članke:

Sve o upali jajnika i načinu liječenja

Koji su simptomi upale jajnika i kako se liječe

Advertisement