Naučite kako poboljšati funkcije mozga – Naš mozak sastoji se od oko milijardu neurona i može pohraniti 2,5 petabajta podataka

Ljudski mozak je nevjerojatan. Prema riječima Paula Rebera, uglednog profesora sa sveučilišta Northwest, naš mozak sastoji se od oko milijardu neurona i može pohraniti 2,5 petabajta podataka što bi se moglo usporediti s 3 milijuna sati TV emisija.

Iako naš mozak ima nevjerojatne sposobnosti, često puta nam se čini da podbaci s obzirom na to kakve su mu mogućnosti.

Kako bi osigurali što bolje funkcije mozga potrebno ga je vježbati, baš kao i svaki mišić.

Jedan od najboljih načina za poboljšanje moždanih sposobnosti je igranje raznih igara, prije svega onih s pamćenjem. Igre memorije su izuzetno moćne kada je u pitanje povećanje snage uma.

Učenje novih vještina kao što su sviranje glazbenog instrumenta, učenje stranih jezika će pomoći da mozgu da razvije nove neuronske mreže i proširiti svoje mogućnosti. Što više koristite mozak to ćete bolje i lakše obraditi i zapamtiti podatke.

Tjelovježba je iznimno važna za mozak. Kada tijelo vježba tada mozak dobiva više kisika čime se smanjuje rizik od bolesti koje dovode do gubitka kognitivnih sposobnosti. Čovjek je društveno biće i zdravi odnosi u društvu temelj su dobrih moždanih sposobnosti. Studije su otkrile da ljudi koji imaju vrlo aktivan društveni život imaju i najsporiju stopu kognitivnog propadanja.

Koncentracija toksina u tijelu povezana je s problemima u pamćenju, depresijom, poteškoćama u koncentraciji, koordinaciji i još mnogo toga. Razni toksini i teški metali nalaze se u našoj hrani stoga je najbolje hraniti se svježim, organskim namirnicama. Hrana je vrlo važna za mozak jer mu daje prijeko potrebnu energiju bez koje ne može funkcionirati.

Najbolja hrana za mozak su namirnice bogate omega-3 masnim kiselinama, kakao, kokosovo ulje. Dobro će poslužiti i sva hrana koja je svježa i organska. Prehrana je za mozak posebno bitna ujutro stoga nikako ne valja preskakati doručak.