Naučite kako se priprema biskvit s kestenima i sirupom od javora

Recept za ovaj ukusni biskvit posudili smo od Kristine Grofelnik, kolumnistice na portalu Zdrava Krava.

Kako i autorica ovog ukusnog i zdravog biskvita savjetuje, najbolje ga je poslužiti s jabukama koje su pirjane u crnom vinu i cimetu.

Plod kestena je daleko poznati jesenji plod. Miris pečenog kestena krasi ulice mnogih gradova baš u to doba godine, dok na večer šećete i šuškate po širokom i velikom opalom lišću s njegovog drveta. Plod kestena je ljekovit, ali i jako hranjiv što je dovoljan razlog da vam predstavimo ovaj jako dobar recept za pripremu biskvita od kestena i javorovog sirupa.

Sastojci koji će vam biti potrebni za 4 košarice su: 2 jaja, 4 žlice pirea od kestena, 4 žlice javorovog sirupa, 1 žlica ulja, 1 žličica praška za pecivo, 1 šalica pirovog brašna, 1 šalica običnog brašna, prstohvat soli, cimet, vanilija i suho voće.

Priprema biskvita: Jaja trebate pomiješati s javorovim sirupom i uljem. Miješajući, postepeno dodajte kesten pire. U posebnoj zdjeli pomiješajte obje vrste brašna, prašak za pecivo, prstohvat soli, cimet i vaniliju.

Suhe sastojke polako umiješajte u tekuće dok ne dobijete konzistentnu smjesu. Na kraju umiješajte suho voće. Male kalupe premažite uljem te u svaki stavite smjesu do 3/4 njegove visine. Biskvit trebate peći 15-20 minuta na 150C stupnjeva.

Preporuka: Ove biskvite trebate poslužiti s jabukama pirjanima u crnom vinu i cimetu za potpuni ugođaj. Dobro će odgovarati za predstojeće blagdane, pa do tada naučite kako se pripremaju.

Dobar tek!