Naučite kako spriječiti stvaranje leda u zamrzivaču

Imate problema sa ledom u zamrzivaču? Prvo trebate znati da se led u zamrzivaču formira jer hladan zrak izvlači vlagu iz namirnica koje se nalaze u njemu.

Hladan zrak ne može zadržavati vlagu kao topli pa se ona u zatvorenom prostoru poput zamrzivača skuplja po zidovima i ladicama gdje se pretvara u led.

Kako doskočiti tom problemu, i riješiti se pojave leda u zamrzivaču? Da bi u vašem zamrzivaču bilo više mjesta, te da ga ne morate svako malo otapati, isprobajte ove trikove.

Koristite ulje jer – Ako zidove i ladice zamrzivača premažete uljem, led se neće imati gdje formirati. Ipak, time nećete riješiti problem vlage.

Čvrsto zatvorite namirnice prije nego ih stavite u zamrzivač – Da bi smanjili količinu vlage u zamrzivaču uvijek dobro zatvarajte, po mogućnosti sve namirnice.

Možete koristiti stroj za zatvaranje plastičnih vrećica, kao i vrećice sa zip zatvaračem te posude s vakuumiranim poklopcem. Istisnite što više zraka prije zatvaranja, jer ćete na taj način spriječiti formiranje leda u unutrašnjosti vrećice.