Naučite liječiti upalu debelog crijeva – Kolitis

Kolitis ili upala debelog crijeva bolest je koju opisujemo simptomima poput grčeva, otečenosti u predjelu trbuha te česte stolice sa pojavom sluzi i gnoja.

Naučite prepoznati kolitis, te ga liječiti uz pomoć prirodnih lijekova.

Advertisement

Obajsniti ćemo vam na koji način da liječite kolitis.

U slučaju kolitisa karakteristični su bolni grčevi kao i meteorizam, te kako smo već spomenuli otečenost stomaka, česte stolice sa sluzi i gnojem.

Za liječenje upale debelog crijeva možete isprobati jedan od načina koje ćemo objasniti u nastavku teksta. Odaberite za sebe najbolji prirodni lijek, pa ga iskušajte. Nadamo se da će biti od pomoći i da nećete imati probleme izazvane ovom bolešću.

Med može biti prirodni lijek za liječenje kolitisa. Uzima se dnevna doza od 100 do 120g prirodnog lijeka, ali podijeljeno u 3 dnevna obroka. Dakle, količina meda se rastvori u čaši mlake mineralne vode, a pije se 1-2 sata prije jela. Liječenje traje 20-30 dana a po potrebi ponavlja se za 1-2 mjeseca.

Advertisement

Propolis je također jako cijenjen prirodni preparat koji liječi mnoge bolesti pa i kolitis. Koristi se 30%-ni alkoholni ekstrakt propolisa, po 20-40 kapljica 3 puta dnevno, sat prije jela u čaši mlake vode ili mlijeka. Liječenje traje 20-30 dana.

Polen odnosno pelud može da liječi kolitis. Potrebno je uzimati po 1 žlicu polena prije jela 3 puta na dan.

Kombinacija prirodnih lijekova. 500g meda se pomiješa sa 100g polena i 50g dobro istucanog propolisa, miješa se sve dok se ne dobije jednolična masa. Uzima se po jedna žlica 3 puta dnevno, 1-2 sata prije jela, rastvoreno u mineralnoj vodi.

Advertisement