Naučite raditi zapečene paprike punjene grahom

Pronašli smo i oprobali ovaj super recept od paprika i graha, te ga odlučili podijeliti sa vama.

Napravite sebi ovo zaniljivo, ukusno i jako zdravo jelo.

Advertisement

Prenosimo vam recept da i sami isprobate. Ne treba vam mnogo, tek par sastojaka iz vrta, malo graha i dobra volja. Nadamo se da će vam jelo dobro uspjeti i prijati.

Za pripremu zapečenih paprika punjenih grahom biti će vam potrebni sljedeći sastojci: 10 rog domaćih paprika, 300 g šarenog graha, 1 poriluk, 200 g kukuruza šećerca, bučino ulje, češnjak i začini sol, chili paprika, vlasac i papar.

Pripremite i 20 čačkalica jer će vam trebati u pripremi jela.

Advertisement

Priprema ovog ukusnog i zdravog jela ide kako je opisano: Grah natopite vodom preko noći, te ga sutradan skuhajte do pola i ocijedite. Očistite papriku, odrežite joj kapicu gdje je peteljka i ne bacajte taj skinuti dio. Poriluk narežite na sitne kockice. Za kukuruz bi bilo idealno imati domaći kuhani, no ukoliko ga nemate poslužit će i limenka.

Pomiješajte grah s porilukom i kukuruzom te začinite sa bučinim uljem, i ostalim začinima te sitno nasjeckanim češnjakom. Napunite paprike i poklopite ih kapicom te kapice spojite s dvije čačkalice.

Vatrostalnu posudu nauljite bučinim uljem i pokrijte dno ostatkom smjese graha, poriluka i kukuruza. Posložite punjene paprike i pecite ih oko 45 minuta u pećnici na 190 stupnjeva, ali negdje nakon pola sata sve paprike preokrenite da se ravnomjerno ispeku.

Servirati toplo jelo. Dobar tek!

Preuzeto sa portala Zdrava krava

Advertisement