Ne trošite novac ako nije potrebno – Najbolji trikovi za njegovane ruke

Kako bi ruke održali zdravima, nije dovoljno koristiti skupocjene kreme. Postoji nekoliko učinkovitih načina da vam ruke u kratkom roku izgledaju njegovano i mlado.

Topla voda – Možda ste čuli savjet da bi ruke trebali prati vrućom vodom kako bi ubili većinu bakterija. No, to je najgora moguća stvar koju možete napraviti za kožu na rukama, jer se tako brže isušuje. Perite ruke uvijek samo toplom vodom i koristite sapun koji je blagotvoran za kožu.

Advertisement

Maslinovo ulje – Maslinovo ulje bez konzervansa i kemikalija izvrsno je za cijelo tijelo, a ne samo za ruke. Umasirajte ga u kožu ruku svaki dan sve do laktova, a rezultati će biti vrlo brzo vidljivi.

Advertisement

Pamučne rukavice – Dobar hidratantni losion i par pamučnih rukavica su najbolji ‘alati’ za održavanje njegovanih ruku. Nakon što nanesete sloj losiona u kožu, obucite rukavice i legnite u krevet, a skinite ih ujutro. Ako to redovito radite, ruke će vam izgledati godinama mlađe i mekano.

Gumene rukavice – One vam štite ruke od vruće vode koju koristite za pranje i od kemikalije kima čistite površine. Nošenjem rukavica za vrijeme tih kućanskih poslova ćete osigurati da vam ruke ostanu zdrave i ‘sretne’. Pokušajte ne prati suđe bez rukavica.

Manikura – Dobru manikuru možete obaviti i kod kuće. Pripazite na boje lakova koje izabirete, jer tamnije lak naglašava ‘starost’ kože. Pokušajte radije nanijeti svjetlije, prirodne tonove kako bi ruke ostavljale ‘svježiji’ dojam.

Izvor: net.hr

Advertisement