Nemojte raditi ove pogreške u vezi doručka

Doručak pokreće cijelo tijelo i metabolizam, tako da je bitno da ne radimo neke pogreške. No najprije moramo razjasniti o kojim se najčešćim greškama radi, a njih saznajte u nastavku.

Preskakanje doručka. Apsolutna najgora stvar koju možete napraviti. Osim što ste propustili dobiti energiju, vaše tijelo i um će loše reagirati i bit će neproduktivno što nikako nije dobro ako je pred vama naporan radni dan. Rješenje je da se natjerate pojesti barem nešto svakoga jutra. Možete recimo za početak, ako imate naviku preskakanja doručka, pojesti neko voće na putu do posla.

Advertisement

Advertisement

Previše kalorija u doručku. Kolač od borovnica se ne čini lošim, no najčešće takve stvari kupujemo u pekarama, a njihovi slatki proizvodi su puni dodatnih šećera koji će rezultirati ogromnim brojem unesenih kalorija. Ne morate u potpunosti izbjegavati šećer ujutro, možete primjerice uzeti malo tamne čokolade, ali nipošto nemojte pretjerivati. Voće je i u ovom slučaju odlično rješenje, jer ima vrlo malo kalorija, a s druge strane jako je hranjivo.

Premalo vremena posvećujete doručku. Stiska s vremenom česta je ujutro, a to je glavni razlog zašto mnogi ne jedu ujutro, pogotovo žene. Poznata poslovica „doručkuj kao kralj, ručaj kao princ i večeraj kao siromah“ savršeno sažima kako bi vaša prehrana tijekom dana trebala izgledati. Posvetite čim više vremena pripremi doručka i istraživanju što bi u budućnosti mogli jesti ujutro.

Bilo kakav obrok ujutro je dobar, a najgore je preskakanje doručka jer time zapravo naš organizam ne dobiva energiju koja mu je itekako potrebna za dan koji slijedi i sve obaveze u njemu.

Advertisement