Odličan prirodni recept za bolji rast kose

Jaja su jako dobra za rast kose time što sadrže skoro sve aminokiseline i lecitin. Štite kosu od oštećenja i sprječavaju pojavu peruti.

Banane su korisne za kosu jer sadrže vitamine i prirodna ulja. Daju kosi elastičnost, sjaj i mekoću. Odlično pomažu u borbi protiv ispucanih vrhova.

Advertisement

Med je za rast kose izuzetno koristan, jer ima veliku količinu hranljivih tvari i vitamina E, K, C, B1, B2 i B6. To je upravo ono što je važno za dobar rast kose, njenu ljepotu i zdrav izgled. Pridaje kosi sjaj i prirodnu mekoću. Pomaže kod gubitka kose, oslobađa peruti i tonizira kožu glave.

Pivo je za rast kose također veoma korisno. Ono sadrži slad, hmelj i kvasac i vitamini grupe B u velikim količinama, mikroelementi kao što su željezo, kalij, magnezij, fosfor i bakar. Ti mikroelementi odlični su za jačanje i rast kose, a vitamin C blagotvorno djeluje na kožu glave.

Advertisement

Kada ste naučili koji su sastojci dobri za rast kose, sljedeće je da vidite i naučite kako da pripremite sebi masku za bolji rast kose.

Sve što je potrebno jeste da stavite sastojke u blender, i napravite masku.

Sastojci: 1 banana, 1 jaje (ili samo žumance), 1 žlica meda i pola šalice tamnog piva.

Nanesite na kosu, zamotajte i držite 1-2 sata. Poslije operite kosu na uobičajeni način. Zbog velike koncentracije korisnih minerala, nemojte zloupotrebljavati. Masku za rast kose preporučuje se primjenjivati jednom tjedno.

Od posebnog značaja je činjenica da med ima izbjeljujući efekt. Pri njegovom korištenju budite pažljivi, jer sadrži supstancu koja izdaleka podsjeća na vodik peroksid, ali djeluje mekano i nikako neće povrijediti vašu kosu. Ako ne želite posvijetliti kosu, predlažemo vam da kosu umotate sa dva ručnika, što toplije i masku za rast kose držite na glavi što duže.

Advertisement