Ovaj lijek liječi upalu grla i krajnika za samo 4 sata

Naši stari su imali veliko iskustvo u liječenju različitih bolesti, a poznavali su i mnoge korisne recepte u liječenju istih bez obzira što medicina tog doba nije bila ni blizu ove današnje.

Sve te recepte ljudi su prenosili iz generacije u generaciju, pa su tako ti recepti sačuvani i do danas, te ih možemo i sami koristiti.

Advertisement

Ovu priliku koristimo da vam predložimo još jedan narodni lijek koji je jako uspješan u liječenju upale grla i krajnika, koji garantira brz oporavak, u lakšim slučajevima za samo 4 sata!

Evo recepta za ovaj prirodni lijek: Uzmite 80 grama samljevenih sjemenki kima (kimel, obični kim, lat.Carum carvi) i prelijte ih sa 200 ml vode te kuhajte 15 minuta.

Advertisement

Nakon 15 minuta kuhanja, dobit ćete gustu rastezljivu masu, koja sliči na talog kave. Procijedite dobivenu masu i dodajte 50 ml vode pa ponovo dovedite do ključanja. Skinite s vatre i dodajte 1 žlicu konjaka (ili vinjaka). Vaš lijek je spreman!

Kako se konzumirati napitak? Pijte svakih 30 minuta po 1 žlicu. Već nakon 2 sata bol u grlu će polako nestajati, a i lakše ćete gutati. Nakon 4 sata možete završiti tretman. Ovaj prirodni lijek možete piti i duže, u težim slučajevima.

Lijek koji ste dobili preporučuje se svima koji su više podložni prehladama, često imaju upaljeno grlo i krajnike, prenosi portal Atma.

Advertisement