Ovaj prirodni zeleni napitak uništava stanice raka i liječi anemiju

Kupus je jako zdrava namirnica, koja se dobro koristi kako u kuhinji tako i u liječenju alternativnom medicinom.

Ovom prilikom, još jednom predstavljamo, prirodni lijek od kupusa, koji će jako dobro da se bori protiv zloćudnih stanica raka, a dobar je i za jačanje krvne slike, odnosno za liječenje anemije.

Advertisement

Kupus, kao i sok od kupusa obiluje tiaminima, magnezijem i fosforom, te je odličan izvor dijetalnih vlakana, vitamina C, K, B6, folne kiseline, kalcija, kalija i mangana. Ima izrazito nisku kalorijsku vrijednost, a pruža niz prednosti za vaše zdravlje.

Neka istraživanja nam pokazuju da kupus može da nas štiti od raka – Sok od kupusa je jako djelotvoran kod prevencije i liječenja različitih vrsta raka zbog visokog udjela sulforafana. Uz to, sok od kupusa je odličan izvor izocijanata, odnosno spojeva koji sudjeluju u prevenciji raka pluća, želuca, dojke, debelog crijeva i prostate. Svi ovi elementi, koje pronalazimo u kupusu, pomažu našem tijelu da se izbori protiv zloćudnih stanica, kao i da obogati našu krvnu sliku.

Advertisement

Poboljšava kognitivne funkcije – Kupus je odličan izvor spojeva koji poboljšavaju mentalnu funkciju, koncentraciju i pamćenje, a istovremeno smanjuju rizik od nastanka demencije i Alzheimerove bolesti. Kupus se pokazao dobar i kao borac protiv demencije, što je samo dodatni razlog da ga što više uvrstimo u našu prehranu.

Kupus štiti zdravlje srca – Sok od kupusa je odličan izvor selena koji poboljšava zdravlje srca i krvožilnog sustava. Znamo da kupus sadrži jako visoku razinu omega 3 masnih kiselina koje sudjeluju u prevenciji bolesti krvožilnog sustava, srčanog udara i visokog krvnog tlaka. Samo navalite, kupus salata, sok od kupusa ili neka ukusna kupus čorba.

Kako smo u samom uvodu napisali, kupus liječi anemiju – Visok udio folne kiseline čini ovaj sok odličnim za poticanje proizvodnje krvnih stanica. Svakodnevnim ispijanjem soka od kupusa možete na potpuno prirodan način izliječiti anemiju.

Uživajte u kupusu kada god možete. Nije bitno dali će to biti varivo od kupusa ili neka ukusna i osvježavajuća kupus salata.

Advertisement