Ove sastojke trebate izbjegavati ako imate problematičnu kožu

Ukoliko imate problema sa kožom, predlažemo vam da obratite pažnju na to što joj ne prija pa da možete odlučiti koje sastojke trebate prestati da koristite.

Ovo su sastojci koji uglavnom smetaju osjetljivoj koži.

Alkohol – Alkohol svakako trebate izbjegavati, pogotovo ako se ne suzdržavate pa pijete više od dnevno prihvatljive doze. Alkohol posebno treba izbjegavati i ako imate problematičnu kožu, jer iako se u brojnim proizvodima za problematičnu kožu nalazi alkohol, stručnjaci kažu kako bi ga osobe s problemima koji nastaju zbog začepljenih pora, svakako moraju izbjegavati. Alkohol isušuje kožu što rezultira još jačim izlučivanjem sebuma koji dovodi do začepljenih pora.

Kokosovo ulje je još jedna namirnica koja vam može štetiti ukoliko imate problema s kožom. Kokosovo ulje mnoge žene koriste za kosu i kožu, ali za problematičnu kožu taj proizvod nikako se ne preporučuje jer začepljuje pore. Radije ga treba koristi u ishrani, a to će također pomoći vašem izgledu i zdravlju.

Alge koje trebate izbjegavati u slučaju problematične kože – Proizvodi s algama djeluju ljekovito i blago, ali nikako nisu prikladni za kožu s bubuljicama i začepljenim porama jer će stanje učiniti još gorim. Dobro pročitajte deklaracije proizvoda koje kupujete i izbjegavajte natpise kao što su ”Ascophyllum” i ”Ulva lactuca”.