Ovi jednostavni trikovi će vas zaštititi od komaraca

Stiže ljeto, a s njim i komarci. Iako na tržištu postoje brojni preparati za zaštitu od ove napasti, postoje i neki načini obrane na koje ne morate trošiti novac.

Komarci nam svima prave probleme, nekima manje a nekima veće.

Kako god, ovdje ćemo pokazati neke trikove koje možete iskoristiti protiv ovih krvopija. Trebamo biti svjesni da su komarci jako opasni, jer osim tek manjeg osjećaja svrbeži, oni često mogu sa sobom donijeti i neku zaraznu bolest. Znamo već da se mnoge poznate zarazne bolesti prenose putem ujeda komaraca i drugih insekata. Naučite se obraniti od njih, odnosno odbijte ih od sebe. Ovo su neki trikovi koji bi mogli pomoći.

Umjesto skupih industrijskih preparata, iskušajte ova tri jednostavna trika.

Banana – VJerovali ili ne, banana, osim što je izvrsna za zdravlje, može biti i korisna u zaštiti od komaraca. Nakon što je pojedete, unutrašnjom stranom kore namažite ruke i noge. To će vas zaštiti od komaraca.

Lavanda – Miris lavande komarci ne podnose. U maslinovo ulje dodajte nekoliko kapi ulja lavande i nanesite na kožu. Ulje će vam, između ostalog, kožu učiniti mekšom.

Limun i limeta – Ovo voće puno je vitamina, no uz to je i izvrsno oružje protiv komaraca. Mjesto uboda namažite kriškom limuna ili limete i odmah ćete osjetiti olakšanje.