Ovo su načini kako brzo otkloniti glavobolju

Od glavobolje su svi barem jednom patili. Poznato je više od 200 vrsta glavobolja. U nastavku pročitajte neke od načina kako ih se riješiti.

Kada vas neizdrživo boli glava, prvo što možete napraviti je popiti tabletu protiv glavobolje. Ona će nakon 15-tak minuta smiriti bol. No uslijed manje glavobolje, možete iskušati i ove trikove.

Advertisement

Na čelo stavite hladne obloge, a potom masirajte vrat i sljepočnice. Hladnoća se smanjiti krvne žile i blokirati bol.

Advertisement

Neke osobe glavobolju imaju zbog nekih namirnica koje jedu, kao što su nitriti i nitrati u dimljenom mesu, zbog konzumacije alkohola, sulfita u sušenom voću i slično. Ukoliko vas se javljaju glavobolje uslijed takve prehrane, promijenite je.

Za smirivanje glavobolje ponekad je dovoljno i odspavati. Neki ljudi uslijed naglog buđenja mogu isusiti bol, a to se može riješiti dodatnim spavanjem.

Vočni čajevi i čajevi ljekovitog bilja mogu biti od pomoći, kao i puno obične vode. Možete se i otuširati toplom vodom, a to najčešće pomaže kod pojava migrena.

Nemojte piti alkohol, pušiti i biti pod stresom jer ćete time samo povećati bol i produžiti njeno trajanje. Nastojte biti smireni.

Advertisement