Ovo su najbolje namirnice za čišćenje organizma

Za detoksikaciju ili čišćenje organizma nema potrebe kupovati ‘čudotvorne’ napitke i sredstva. Dovoljno je pogled baciti prema prirodi.

Ove namirnice će vam pomoći da očistite tijelo od toksina.

Iskoristite ove namirnice za čišćenje organizma. Ako patite od stalnog umora, i neispavanosti, ili na neki drugi način osjećate komplikacije povezane sa onečišćenjem organizma i jetre, svakako isprobajte namirnice koje vam predstavljamo. Odlične su za čišćenje, odnosno detoksikaciju organizma.

Sve su to namirnice koje lako možete pronaći, pa sepotrudite da budu iz organskog uzgoja, namirnice koje nisu prskane ili na neki drugi način tretirane pesticidima.

Od avokada možete napraviti osvježavajuću salatu, a preporučuje se jer je pun antioksidansa i jedan od najvažnijih čistača organizma.

Brusnice pomažu u liječenju infekcija mokraćnog kanala, a osim toga utječu na izbacivanje toksina iz vašeg tijela i pospješuju mokrenje.

Kupus je bogat sumporom koji je važan faktor u razgradnji kemikalija u tijelu. Pomaže da se oslobodite tragova antibiotika i drugih lijekova u tijelu.

Limun je prepun vitamina i antioksidansa, a oni štite jetru i oslobađaju je nagomilanih toksina.

Brokula se također preporuča kao povrće koje čisti organizam, a ako je ne volite, ubacite je skupa s drugim povrćem u salatu.

Bijeli luk sadrži sumpor, ima antibiotska svojstva pa bi ga trebali jesti svakodnevno.