Ovo su namirnice koje treba jesti svaki dan! Potrudite se da budu dio vaše svakodnevne ishrane

Poznato je da zdrava prehrana utječe povoljno na tijelo, a ovdje su neke od poznatijih namirnica koje se snažno preporučuju za svakodnevnu konzumaciju.

U nastavku vam donosimo namirnice koje možete jesti svakodnevno.

Da budemo još precizniji, i da vas motiviramo, ovo su namirnice koje trebate da jedete što je češće moguće. Riječ je o iznimno kvalitetnim prirodnim namirnicama koje čine dobro za vaše zdravlje.

Umjesto da se oslanjate na brzu hranu, grickate razne štapiće i sitne grickalice, potrudite se jesti granu bogatu elementima za kojima naš organizam često žudi. Na taj način ste uradili potrebne korake da budete zdravi i puni energije.

Nadamo se da će vam se popis namirnica dopasti, i da će biti na vašem svakodnevnom meniju.

Grah, grašak, leće – Ove namirnice prepune su antioksidanca, proteina i vlakana koji pomažu u očuvanju kože, smanjuju rizik od dijabetesa pa i pretilosti.

Zeleni čaj – Studije pokazuju da je zeleni čak dobra prevencija u smanjivanju rizika od raka debelog crijeva, raka dojke, želuca, pluća i prostate.

Šipak – Sjemenke šipka prepune su aminokiselina i minerala koji pojačavaju imunitet, a neka od njih je i cink koji smanjuje kolesterol i štiti kožu.

Jaja – Jaja su dobra za mozak, podižu energiju i raspoloženje, a bogate su vitaminom B.

Jabuka – Ovo voće je bogato vlaknima koji smanjuju kolesterol.

Orasi – Prepuni su vitamina E i omega-3 masnih kiselina, a orasi pomažu i sagorijevanju kalorija.

Kava – Umjerena konzumacija omiljenog napitka mnogih ima povoljni utjecaj na tijelo, smanjuje rizik od pojave raka dojke i jetre, a bogata je antioksidansima.

Mango – Pun je vitamina A i E, te povoljno djeluje na smanjivanje rizika od srčanih bolesti, te pomaže u probavi proteina.