Par dobrih prirodnih lijekova za jačanje imuniteta

Donosimo vam kratki popis prirodnih lijekova koji će vam pomoći da ojačate imunitet.

Među prve prirodne lijekove koje možemo spomenuti spada pravi prirodni kvalitetni med.

Naime, korisna svojstva meda su odavno poznata i naučno dokazana, a njegovo djelovanje na naše zdravlje prepričava se i danas jer ga mnogi koriste i hvale njegovu ljekovitu narav. Med u sebi sadrži antioksidante koji štite naše tijelo od srčanih oboljenja, oni jako dobro štite zube i desni te sprečavaju pojavu mnogih bolesti.

Ehinacea je ljekovita biljka koja se u svim tekstovima spominje kao jako dobro sredstvo za jačanje imuniteta. Ekstrakt ove ljekovite biljke može da ubrza liječenje prehlade za skoro dva dana. Ipak, korisno djelovanje traje dva tjedna, zbog čega ehinaceu treba da uzimate samo kada ste prehlađeni.

Bijeli luk ne treba posebno spominjati, pa ćemo u kratkim crtama reći kako se radi o prirodnom lijeku koji ublažava respiratorne probleme te sprečava pojavu prehlade i gripe.

Cink je mineral koji je poznat kao materija koja jača imunitet, a nalazi se u jajima, mesu i morskim plodovima. Ako vam je imunitet oslabio, trudite se jesti namirnice koje obiluju ovim mineralom.

Čaj može biti od pomoći. Dehidracija koja se javlja tijekom prehlade može dovesti do sušenja mukusa pa tako otežati borbu protiv virusa i bakterija u organizmu. Ispijanje većih količina vode i biljnih čajeva olakšava njihovo izbacivanje iz tijela.

I na kraju probiotici. Ove materije povećavaju broj korisnih bakterija u crijevima. Nakon zdrave ishrane i redukcije unosa alkohola, uzimanje probiotika je treći naučno dokazani način jačanja imuniteta. Zdrava crijeva, i dobra probava odlika su zdravog čovjeka. Ako vas zanima još o probioticima pročitajte o jogurtu, ili još bolje o kefiru.