Par jako dobrih razloga da konzumirate kefir

Ovdje ćemo navesti par jako dobrih razloga zbog kojih trebate da konzumirate kefir.

Kefir je mliječni napitak koji se pravi od kravljeg, ovčjeg ili kozjeg mlijeka.

Zbog svojih ljekovitih svojstava nazivaju ga i ‘čudesno mlijeko’. Kefir obiluje vitaminima, mineralima, probioticima i drugim hranljivim sastojcima, a mogu ga konzumirati i osobe koje nisu tolerantne na laktozu.

Riječ je o napitku pomalo kiselog okusa koji se priprema od takozvanih kefirnih gljivica, mada se zapravo radi o mješavini bakterija i gljivica.

Prije smo već spominjali kako da sami sebi pripremite kefir, pa vam to još jednom prilikom napominjemo. Pročitajte članak – Kako se priprema kefir, a u nastavku ovog teksta pročitajte zbog čega je dobro piti ovo ‘čudesno mlijeko’.

Kefir će ojačati imunitet kod osobe. Ovaj napitak jako dobro čisti organizam od toksina. Kefir održava normalan krvni tlak kod osobe, a jako dobro regulira i povišenu razinu kolesterola. Kefir pomaže kod želudačnih tegoba, te obnavlja crijevnu floru i ublažava bolesti crijeva. Ovo čudesno mlijeko pomaže kod bolesti bubrega, jetara i žuči. Djeluje kao prirodni antibiotik, a to znači da kefir liječi upalne procese. Pomaže kod anemije i slabe cirkulacije. Kefir liječi bolesti respiratornog sustava.