Par odličnih namirnica protiv raka – Prevencija kao prva crta obrane

Prema nekim statistikama iz Velike Britanije, čak dvije trećine svih slučajeva raka mogu se povezati s nezdravim načinom prehrane.

Za ove namirnice se vjeruje da su dobre protiv raka.

Namirnice koje ćemo spomenuti u nastavku su dobre kao preventivno rješenje, pa vam svakako savjetujemo da ih uvrstite u svakodnevni meni. Nema razloga da ne vjerujemo kako nam mogu pomoći, jer je svaka od njih već dobro poznata kao kvalitetna namirnica u kojoj često uživamo.

Pripremite sebi kvalitetne, ukusne i zdrave obroke. Izbjegavajte brzu, jako poprženu hranu i grickalice o kojima možemo pročitati samo loše stvari.

Ako želite smanjiti opasnost, i na vrijeme prevenirati pojavu zloćudnih stanica u organizmu, na svoj spisak namirnica svakako stavite dole spomenute namirnice.

Brokula u sebi sadrži sulforofan. Njemu se pripisuje snažan antikancerogeni učinak, a posebno su dobri izdanci brokule.

Paradajz i mrkva bogate su betakarotinom, koji pomaže imunom sistemu da ukloni potencijalno kancerogene stanice.

Namirnice s mnogo vlakana (integralni kruh, tamni pirinač, grah i musli) smanjuju rizik od nastanka raka debelog crijeva.

Omega-3 masne kiseline iz plave ribe poput sardina, haringe i tunjevine, navodno su u stanju smanjiti tumore (konzerviranje uništava omega-3 masne kiseline u tunjevini, ali ne i u drugoj plavoj ribi).

Maslinovo ulje u sebi sadrži antioksidante uz čiju se pomoć organizam bori protiv raka.