Par zdravih činjenica u vezi jabuke

Jeste li znali da polaganim grickanjem i žvakanjem jabuke, jačate vaše zubno meso, a jednom jabukom možete očistiti usnu šupljinu od čak 90% bakterija koje uzrokuju karijes?

Naime, kiselina koja se nalazi u plodu jabuke može pridonijeti otapanju zubnog kamenca. Također, u jabukama se nalazi i serotonin, tvar poznata i kao hormon sreće.

O jabukama smo već prije pisali, odnosno o ljekovitom djelovanju ove biljke na naš organizam, a kako je zaista riječ o jako kvalitetnoj namirnici iz prirode, nije zgorega napisati još koju rečenicu.

Ukoliko ste lošeg raspoloženja, posegnite za jabukom i osjećat ćete se bolje! Naime, ovaj efekt jabuke dolazi od već spomenutog serotonina kojim je jabuka bogata. Ako ste u prilici, uvijek jedite jabuku s korom jer ona ima 6 puta više vitamina nego unutrašnji dio ploda. Ako jedete koru jabuke pripazite da je ona uzgojena na prirodan način, te da nije tretirana nikakvim kemijskim sredstvima. Kora jabuke sadrži i pektin. Pektin je vlakno koje na sebe veže toksine, pa svojim djelovanjem on pomaže crijevima da izbace ostatke probavljene hrane.

Svaki dan se potrudite pojesti barem jednu jabuku. Na taj način ste prevenirali mnoge bolesti koje prijete vašem zdravlju.

Na kraju još jednom da napomenemo, uvijek se potrudite pronaći jabuke iz ekološkog uzgoja, a ako kupite jabuke koje su tretirane pesticidima, svakako ogulite koru, jer se u njoj nalazi najviše kemikalija.