Pazite na dostatan unos minerala u organizam

Neke lakše tegobe organizam može sam da otkloni uz pomoć mineralnih materija ili vitamina. Zbog toga je jako važno da u organizam unosite dostatne količine minerala i vitamina.

Pomognite vašem organizmu!

Za primjer ćemo spomenuti krvarenje iz desni. Dakle, što je potrebno ako vam krvare desni? Problem upaljenih desni koje krvare ublažit ćete uz pomoć vitamina A i C. Da biste povećali njihov sadržaj u organizmu, dovoljno je da popijete samo jednu čašu soka od mrkve i naranče, u koju ste stavili jednu žličicu biljnog ulja.

Što ako ste stalno umorni? Vjerojatno patite od nedostatka željeza. Ako teško podnosite tablete željeza, pojedite jedno jaje dnevno i što češće konzumirajte jela od leće.

Ukoliko pak imate masnu kožu, poslušajte savjet. Ponekad uzrok masne kože i bubuljica može da bude nedostatak biotina i vitamina B2. Jogurt od soje (biotin) i običan jogurt (vitamin B2) djeluju preventivno.

Ako vam kosa opada? Biotin i cink doprinose regeneraciji kože i kose. Započnite dan muslijem sa dodatkom badema i jednim kuhanim jajetom.

I na kraju, ukoliko vam rane teško zacjeljuju: vitamin C, plus vitamin K, plus cink. Kombinirajte papriku sa paradajzom i ribom da biste poboljšali zarastanje rana.